MİDYAT VE MİDYAT`IN KÜLTÜRÜ, ANKARA'DA TANITILACAK...

Sevgi ve kardeşlik anlayışını yaşatan Midyat, Ankara'da gerçekleştirilecek olan Mardin Tanıtım Günleri'nde tanıtılacak.

Polisiye Haberler 19.09.2013 07:53:07 0
MİDYAT VE MİDYAT`IN KÜLTÜRÜ, ANKARA

Sevgi ve kardeşlik anlayışını yaşatan ve Son Yıllarda Sinema Filmleri`ne ve Televizyon Dizilerine ev Sahipliği yaparak,Dünya çapında bir üne kavuşann Midyat, Ankara’da gerçekleştirilecek olan Mardin Tanıtım Günleri’nde tanıtılacak. Dünyaya nam salan Katori Taşı, Acur Turşusu, Süryani Şarabı ve Telkari Gümüşüyle anılan dinlerin ve dillerin merkezi olarak adlandırılan Midyat, 19–22 Eylül günleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek tanıtım günleri etkinliği ile ziyaretçilere kapılarını açacak.

Etkinliklerde, Milattan önceye dayanan tarihi ile görkemli bir geçmişe ve korunmuş bir mimariye sahip olan Midyat’ın saklı değerleri ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Ankara’da gerçekleştirilecek olan Mardin Tanıtım Günleri hakkında bilgi veren Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, etkinliğin Midyat’ı tanıtmak için güzel bir fırsat olduğunu söyleyerek, şehrin tarihi, yöresel lezzetleri, turistik ve kültürel özelliklerini ziyaretçilere tanıtmayı hedeflediklerini kaydetti. Nasıroğlu, 19–22 Eylül 2013 tarihleri arasında Ankara`da yapılacak olan tanıtım günlerinin etkin ve amacına uygun bir şekilde yapılması amacıyla yereldeki hazırlıklarını tamamladıklarını dile getirdi. Kentin, tarihi dokusu ve doğal güzellikleriyle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin görülmeye değer ender şehirlerinden biri olduğuna dikkat çeken Nasıroğlu,

ULUSAL VE ULUSLARARASI ALANDA TANITIM

Midyat Belediyesi Ankara`da Bugün Başlayacak olan Mardin Tanıtım Günleri`na katılarak,Midyat İlçesi`nin ve Kültürü`nün tanıtımı için Büyük çaba harcayacak. Midyat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Şehmus Gümüş de, Ankara’da 4 gün sürecek olan ve bugün açılışı yapılacak etkinliklerin Midyat’ın turizm potansiyelinin harekete geçirilerek markalaştırılması, kültür ve turizm açısından cazibe merkezi haline dönüştürülmesi ve ulusal ve uluslararası alanda sahip olduğu değerlerin tanıtılması büyük önem taşıdığını vurguladı.Midyat’ın değerlerini kazanca dönüştürme noktasında Ankara`da düzenlenecek etkinliğe büyük önem verdiklerini ifade eden Gümüş, Bu gerçekten hareketle, sahip olduğumuz kültürel değerlerin yanı sıra, marka olmuş ürünlerimizin tanıtılması açısından bu tür etkinlikleri büyük bir fırsat olarak değerlendiriyoruz. Midyat’ın tarihinden, kültürüne, sanatına, doğal güzelliklerinden, mutfağına, alternatif tüm değerlerinin tanıtımının yapılacağı tanıtım günleri için hazırlıklarımızı tamamladık. 10 kişilik ekip ile 200 metrekare alanda Midyat’ın tanıtımını gerçekleştireceğiz diye konuştu.

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07